Skip to content
Forside » Instruktørkurs

Instruktørkurs

Vil du bli instruktør i Norges Livredningsselskap Bergen krets

I NLS Bergen krets er vi en gjeng glade instruktører, av begge kjønn, i alderen 18 til 75 år. Vi jobber sammen to og to på hvert kurs. Noen av oss har vært med i over 30 år.

Mediebildet i dag viser at det er mange barn i Norge som ikke kan svømme. Gjennom arbeid i NLS Bergen krets har man en utmerket anledning til å bidra til at flere barn lærer å svømme, blir i stand til å redde seg selv, og eventuelt andre, og trives i vannet.

LÆR Å SVØMME – BLI EN LIVREDDER.

Mange av oss har jobbet for NLS lenge, og noe av drivkraften er gleden barna viser når de klarer noen svømmetak, klarer å svømme under vann osv., og det gode miljøet blant instruktørene.
Jobben som svømme- og livredningsinstruktør er en jobb vi har ved siden av skole, arbeid eller pensjonisttilværelsen. Man trenger ikke være en ”supersvømmer” for å bli instruktør. Det rekker at man er svømmedyktig og trives i vann og sammen med andre mennesker. Teknikker som trengs læres hos oss.

For å bli instruktør går man gjennom en tredelt utdanning hvor man blant annet lærer om livredning i vann, allsidig svømmeferdigheter og førstehjelp. Deretter følger en praksisperiode i forskjellige bad med forskjellige instruktører som gir et bredt innblikk i svømmeundervisningen. Etter det jobber man selvstendig sammen med en annen instruktør.

Etter hver vårsesong og høstsesong har vi en sosial samling hvor vi treffes, prater, utveksler erfaringer og blir bedre kjent med hverandre. Hver høst har vi samling med overnatting på hotell i nærområdet hvor vi har faglig oppdatering på ett eller annet aktuelt fagområde i tillegg til at vi har årlig repetisjon av hjerte- og lungeredning og bruk av hjertestarter.
Ønsker du flere opplysninger om vår instruktørutdanning, eller har lyst til å ta instruktørutdanning, kan du kontakte vår hovedinstruktør Anette på anette.livredning@hotmail.no for mer informasjon.