Skip to content
Forside » Om oss

Om oss

Vi tilbyr svømmekurs for barn, babysvømming og voksenopplæring i Bergen. Hos oss kan alle lære å bli trygg i vann.
I vårt arbeid med å forebygge drukningsulykker er vårt svømmeopplæring essensiell og sørger for at du skal føle deg trygg i vannet uansett alder.

Styret 2024-2025

Leder: Reidar Krabbedal
Nestleder/sekretær: Anette ten Kate
Styremedlem/bemanning bad: Kjersti Borge Aase
Styremedlem/Fagansvarlig: Bård Emil Danielsen

Styremedlem/sekretær: Maria Reuter

1. Varamedlem: Kristin Bruvik
2. Varamedlem: Marianne Skjold

Regnskapsfører: Kristin Bruvik

Ideologi

I tråd med Norges livredningsselskap og ILSe (International Life Saving, feduration of Europe), jobber Bergen krets for å forebygge drukningsulykker og andre ulykker knyttet til vannaktiviteter.

Vi ønsker derfor å sette fokus på selvberging vs konkurransesvømming, da vi ser på selvberging som mer forebyggende enn ”korrekt” teknikk svømming. Det må også være sagt at for å kunne utføre selvberging, må man ha en ha en god forståelse av bevegelsesmønstre i vann, og en god teknikk. Vi vektlegger brystsvømming og elementær rygg svømming som teknikker, da disse er mest hensiktsmessig i forhold til selvberging og livredning. Det er allikevel allsidig svømmeferdighet som er sentralt, og ikke spesifikke svømmearter.

I et selvbergingsperspektiv trener vi på å svømme med stor svømmemotstand (spesielt i forhold til utesvømming), svømme med klær, lavere fart og kortere distanser (utholdenhet er viktig, så i bassenget er et mål å svømme langt), svømme med hodet både over og under vann.

I babysvømming står selvberging sentralt, der øvelser som å dykke, svømme til kant og lære foreldre å svømme med sine barn på slep er viktig. I svømmeopplæringen er det mange øvelser som bedrer barnas allsidighet i vann, både gjennom lek og ved teknikk trening. Videregående kurs for barn jobber mot å bedre allsidig svømmeferdigheter og å trene på livredning. Voksenopplæringen setter fokus på å klare seg selv i vannet, og får en effektiv fremdrift i vann.